Top

FAQ E-sigaret

Smaakt elektrisch roken hetzelfde als een tabakssigaret?
Een E-sigaret komt heel dicht bij het roken van een tabakssigaret. Uiteraard is dit niet exact hetzelfde. Zo hebben beide vormen hun voors en tegens. Vaak is dit persoonlijk, echter het is niet voor niets zo dat vele e-rokers de tabakssigaret niet meer missen nadat ze zijn overgestapt.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een e-sigaret?
Let er goed op dat je kwaliteit koopt. Zo verkopen wij alleen merken die we zelf uitgebreid getest hebben. Er zijn veel Chinese merken op de markt die niet de kwaliteitsnormen halen die wij graag zien. Uiteraard bieden deze aanbieders een lage prijs maar uiteindelijk zult u dan merken dat goedkoop in dit geval duurkoop is. Wat betreft de liquid moet u opletten dat dit een gerenommeerd merk is. De liquids die wij verkopen zijn allemaal van een EU merk of in de EU geproduceerd.

Waar bestaat een e-sigaret uit?
Een e-sigaret bestaat uit drie hoofdonderdelen: de batterij, de verdamper en de e-liquid tank. Door de verhitting van de verdamper met de batterij wordt de liquid verdampt. Deze rookdamp is waterdamp met een smaakje.

Wat is dampen?
Een elektrische sigaret roken wordt ook wel dampen genoemd. Dat komt doordat de rook die u uitblaast waterdamp is.

Wat is E-liquid?
E-liquid is de vloeistof die u verdampt. Lees er alles over in onze E-liquid FAQ.

Is elektrisch roken minder schadelijk dan het roken van tabakssigaretten?
Elektrisch roken is vele malen minder schadelijk dan het roken van tabakssigaretten. Bij tabakssigaretten vindt verbanding plaats waardoor vele schadelijke stoffen vrijkomen zoals koolmonoxide, teer en de andere 4000 schadelijke stoffen die in een tabakssigaret zitten. Nicotine zit zowel in de meeste elektrische sigaretten als in een tabakssigaret. Dit is de meest schadleijke stof in de e-sigaret. U kunt echter ook e-liquid kopen zonder nicotine.