Top

Waarom elektrisch roken?

Elektrisch roken heeft vele voordelen. De belangrijkste daarvan zijn de voordelen voor uw gezondheid en uw portemonnee. Elektrisch roken wordt ook wel dampen genoemd. U rookt als het ware damp met een smaakje. Ook is het mogelijk om nicotine te dampen. Zo kunnen sigarettenrokers gemakkelijk overstappen en hun nicotineverbruik langzaam naar beneden bijstellen. Uiteraard kunt u ook gewoon op een gelijk niveau nicotine blijven dampen. Zelfs dan scheelt het nog aanzienlijk voor uw gezondheid.

 

Nicotine is een zeer verslavende stof. Echter is het niet de stof in sigaretten die het meest schadelijk is voor de mens. Dat zijn verreweg de teer en koolmonoxide die sigarettenrokers bij verbranding van de sigaret binnen krijgen. 

Vele malen goedkoper

Het roken van sigaretten wordt duurder en duurder. Door het anti-rookbeleid en het staatskasspekken-beleid worden de accijnzen continu verhoogd. Het komt er inmiddels op neer dat de meeste sigarettenrokers al snel rond de 7 euro per dag kwijt zijn. Een gemiddelde roker die voorheen een pakje sigaretten per dag rookte, doet nu met 10 ml liquid 3 dagen. De prijs van een 10ml liquid zit ongeveer op 4,95 euro. Dit scheelt al gauw 5 euro per dag!

Uiteraard heeft u bij het dampen een eerste investering van een starterset. Dit kan wanneer u het goed wilt doen oplopen tot ongeveer 90 euro. Dit bedrag heeft u er echter al na 1,5 maand uit!

De voordelen op een rijtje:

 Stukken goedkoper
 Vele malen gezonder
 Frisse adem
 Veel smaken
 Geurloos
 Meeroken schaadt uw omgeving niet
 Geen brandgevaar
 Geen rookgeur in kleding
 Geen rokersstem
 Geen rokershuid
 
In welke vorm u ook elektrisch rookt, een elektrische sigaret bestaat altijd uit een batterij, een verdamper en een liquid tank. De liquid voor een elektrische sigaret kan uit verschillende smaken en nicotinelevels bestaan. Wat betreft de nicotinehoeveelheid  zijn er 4 levels:

Sterkte Vergelijkbaar met
18 mg Nicotine Shag
12mg Nicotine Medium sigaretten
6mg Nicotine Light sigaretten
0mg Nicotine Niet vergelijkbaar met een tabakssigaret

 

Laat u overtuigen door het zelf te proberen

Wanneer u naar alle voordelen kijkt moet het gek lopen wanneer het elektrisch roken uw nieuwsgierigheid niet heeft gewekt. Wat is er beter dan gewoon de proef op de som nemen? We adviseren u om met een goedkope starterset te beginnen. Zo kunt u op een voordelige manier bekijken of elektrisch roken wat voor u is!