Top

Hoe elektrisch roken werkt

Een elektrische sigaret bestaat uit drie basisonderdelen. Welke vorm van elektrisch roken u ook kiest de drie basisonderdelen zijn: de batterij, tankje voor de vloeistof en de verdamper (atomizer). De atomizer zit in de vloeistof (liquid) tank en slurpt als het ware met behulp van een touwtje de liquid op. In dit touwtje is een gloeidraadje verwerkt. Wanneer u een haaltje neemt van de elektrische sigaret drukt u eerst op een knopje dat vaak in het midden van de elektrische sigaret is gepositioneerd. Wanneer u dit knopje indrukt verhit de batterij het gloeidraadje. Hierdoor verdampt de vloeistof en kunt u de damp inhaleren.


Liquid

De vloeistof noemen we de liquid. Liquid is in vele varianten te verkrijgen. Zo zijn er talloze smaakjes en uiteraard ook de diverse tabak-, mint-, sigaar- en zelfs wietsmaken. U kunt al deze smaakjes in verschillende nicotine levels kopen. Zo kunt u light, medium of zwaar roken. Maar ook zonder nicotine. Net wat u wenst. Kijk voor meer info over liquids op onze FAQ liquids pagina.

Verschillende vormen

Elektrisch roken kun je op verschillende manieren doen. Eigenlijk zijn er drie vormen: De wegwerp elektrische sigaret, de cartomizer elektrische sigaret en de clearomizer elektrische sigaret. De wegwerpvariant heeft vaak een inhoud waar u tussen de 300 en 600 haaltjes van kunt roken. Wanneer deze op is gooit u hem weg. De prijzen zitten van de wegwerp elektrische sigaretten liggen tussen de 7,50 en 15 euro. De cartomizer heeft losse ampullen die je op de batterij draait of klikt. Deze ampullen kun je los nabestellen. De variant van elektrisch roken is gemakkelijker en een stuk goedkoper dan de wegwerpvariant. De clearomizer is vaak wat groter en heeft een batterij die langer mee gaat. Met deze vorm kun je liquid vullen door middel van een flesje liquid dat je los in de liquid tank moet spuiten. Deze manier is iets gecompliceerder maar geeft wel de beste rookervaring. Wil je nog meer lezen over de verschillen, lees dan verder op de clearomizer vs cartomizer pagina.