Top

E-sigaret vs tabakssigaret


Wat zijn de grootste verschillen tussen een elektronische sigaret en een tabakssigaret?

 Bij een tabakssigaret komt verbranding voor. Bij een elektronische sigaret vindt verhitting plaats door middel van een batterij.

 Bij een tabakssigaret duurt de tijd van een haaltje korter dan bij de elektrische sigaret.

 Bij een tabakssigaret heb je de keuze tussen een tabakssmaak of een mintsmaak. Een e-roker heeft de keus uit legio smaakjes en nicotine gehaltes. Van appel tot tabak en van Pina colada tot wietsmaak.

 E-sigaret dampers zijn vele malen goedkoper uit dan tabaksrokers. Wanneer je een pakje per dag aan tabakssigaretten rookt kan dit oplopen tot 5 euro per dag!

 Tabaksrokers zijn niet alleen een dief van hun eigen portemonnee maar vooral van hun gezondheid. E-roken is vele malen beter voor de gezondheid. Niet roken blijft natuurlijk altijd het beste. Ook stoppen met roken met behulp van een elektronische sigaret is door de verschillende levels van nicotine een ideale optie. Zo bouw je geleidelijk af terwijl je de gewoonte nog hebt. Het gezellige rookhok hoef je dus nog even niet gedag te zeggen.

 Een Elektronische-sigaret is niet schadelijk voor je omgeving, in tegenstelling tot een tabakssigaret.

 Een Elektronische-sigaret mag je in veel openbare gelegenheden roken. Dit komt omdat een elektronische sigaret geurloos is en niet schadelijk is voor je omgeving.

Hieronder de voors en tegens nog eens op een rijtje:

  E sigaret  Tabaks sigaret
Gezondheid                 
Gezondheid omgeving                
Prijs                      
Verschillende smaken               
Binnen roken in openbaar                 
Tabakssmaak                                    


Het laatste punt valt over te twisten. Dit is iets persoonlijks en wanneer je van een klassieke sigaret overstapt naar een e-sigaret zal de gewenning van de klassieke sigaret zeker meespelen. Mensen houden niet van verandering. Echter wanneer je zo naar de voordelen kijkt denk ik dat ook u hier niet omheen kunt..